Dış cephe iş iskele yüksekliğinin 13.50 m’yi aştığı hallerde inşa edilecek iskelenin tamamı çelik ve/veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşur. Madde 6
3HD ENTERPRISES
Güvenlikli İskele 01 Temmuz 2015 Tarihi itibari ile hangi durumlarda zorunlu olduğunu ayrıntılı şekilde anlatan mevzuat olan Dış Cephe İş İskelelerine Dair Tebliğ yayınlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yayımlanan tebliğ ile bina inşaatlarında kullanılacak dış cephe iş iskelelerinin statik hesap ve detay çizimlerinin proje müellifince yapılması ve yapı ruhsatı alma aşamasında diğer statik projelerle birlikte idaresine sunulması öngörülüyor. Böylece dış cephe iş iskelelerinin uygulama ve söküm dâhil tüm aşamalarının yüklenici, şantiye şefi, ruhsat vermeye yetkili İdare ve yapı denetim kuruluşu ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca izlenebilmesi ve denetlenebilmesine olanak sağlanıyor.
Ön yapımlı bileşenlerden oluşan cephe iskeleleri ve iskele şeklinde kullanılan geçici iş ekipmanlarının, TS EN 12810-1,TS EN 12810-2,TS EN 12811-1,TS EN 12811-2 ve TS EN 12811-3 standartlarına ve ilgili diğer ulusal standartlara, konu ile ilgili ulusal standart bulunmaması halinde ilgili uluslararası standartlara uygun olması sağlanır. Madde 17
Dış cephe iş iskele yüksekliğinin 13.50 m’yi aştığı hallerde inşa edilecek iskelenin tamamı çelik ve/veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşur. Madde 6
İş Kanunu kapsamına giren yapı işlerinde, İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği Tüzüğünde öngörülenlerden başka alınacak sağlık ve güvenlik tedbirleri bu Tüzükte belirtilmiştir.
Tersaneler ve inşaatlarda sık sık yaşanan iş kazaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı tedirgin etti. Müfettişlerini şantiyeleri incelemesi için görevlendiren Çalışma Bakanlığı, yeni bir yönetmelik ile tersane ve inşaatlarda Güvenlikli İskele kullanılmasını Nisan 2011 den itibaren sonra zorunlu hale getirdi .
Güvenlikli İskele ana elemanları pano, başlangıç ayağı, ayar mili, yatay ve çapraz bağlantı, yürüme platformu, iskele içi merdiven, korkuluk ve duvar bağlantı elemanıdır. Sistemin genel prensibi her katta 50 ve 100 cm’de yatay bağlantı olması, her katta çift sıra yürüme platformu olması ve katlar arasında geçişin merdivenli platformlarla sağlanmasıdır. Zemini teraziye almak için alt ayar milleri kullanılır
Güvenlikli İskele sistemi yüksek yapılarda , dış cephe işleri yapımı sırasında çalışanların maksimum güvenliğini sağlayan bir iskele sistemidir.
Güvenlikli İskele Sistemi , 48*3 mm TSE belgeli borulardan üretilen panolardan, bunları birbirine bağlayan 34*2,5 mm TSE belgeli borulardan üretilen yatay ve çapraz bağlantılardan, et kalınlığı artırılmış çelik kalas ve merdiven platformlardan , yan korkuluk , topukluk ,başlangıç ayağı ve alt ayar millerinde oluşur .
Neden 3HD #1 Numara?
3HD Enterprises ürettiği ürünlerin insan sağlığını korumak maksatlı olduğu bilinci ile üretim, Ar-Ge çalışması ve pazar araştırması yapmaktadır. Fabrika çalışanları da dahil olmak üzere bu sorumluluk bilinci tekrar eğitimleri ile ayrıca verilmektedir.
Sahip olduğu geniş ürün stoku ile müşterilerine kiralama ve satış yapan 3HD, genç, dinamik kadrosu ile pazar payını genişleterek istihdam ve katma değer yaratmaktadır.
3HD, ülke ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörüne, ihtiyaçlar doğrultusunda, en güvenli, en pratik ve en donanımlı ürünlerle destek sağlamayı amaç edinmiştir.
2019 yılı itibari ile Ülkemizde yürürlüğe giren ……sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasına göre yapı sistemlerimde köklü bir değişim oldu. Yapı işlerinden herşeyden önce işgüvenliği önemli hale geldi. Yapı işleri iş güvenliğinde de GÜVENLİKLİ İSKELE önemli ve sonrasında zorunlu hale geldi. Güvenlikli iskele üretiminde otomasyon sistemleri kullanarak iskele her aksamını daha sağlam ve güvenli hale getirdik.
Herhangi bir sorunuz varsa, yardıma ihtiyacınız varsa, iletişime geçmekten çekinmeyin.
Tel: +90 539 115 03 43
Email: info@3hd.com.tr
Copyright @ 2022 Developed by Deluxe Bilişim. All Rights Reserved.